Rift Busters

I the Well of Demons

Snakker med 3 spøgelser – Sir Tigris? og to andre, der vil hjælpe?

Vi finder ud af at de 4 artifakter, tome, bell, blade, mask skal bruges i the inner sanctum til at åbne ind til temple of zaamduul? og formodentlig vores endelige mål i bjerget.

Spøgelserne giver et clue om at det ene clue ligger bag os, de andre 3 foran. Vi går tilbage, oneshotter en demon, en gnoll tager lidt længere tid, men så finder vi “Throne of Bones”, og på den, bogen skrevet på Abyssalsk. fancy mumler i skægget og kan pludselig læse dette mystiske sprog, og essencen er at bjerget fungerer som en labyrint, ligesom livet er en labyrint, man skal træffe valg, og hver gang man vælger laver man også et fravalg.
Der faldet et par gloves of shadowfell af, ingen kan dog rigtig drage nytte af dem.

Vi går tilbage til spøgelserne, fortsætter ad gangen fremad i søgen efter de sidste 3 artifakter…

View
Fra Denoa mod The Dark Vortex

Denoa fortaeller os at The Dark Vortex (DV) ligger laengst nede i søen, i et øjeformet rum, med et unaturligt lys der lyser grønt naar man bevaeger sig igennem det.
For 10 guld faar Fnug koebt sig en rygsaek, reb, lys og en dagger 1d4+4.

Aekris har skiftet farve, den reagerer på kulde og varme men et gyldent skær.

Efter ca 2,5 times gang naar vi til en lysning i søen hvor vi mellem broerne kan se en vortex som er ved at forme sig. Ca 20, maaske 40 eller 60 bronze warders staar og synger The song of breaking, mens der ovenover DV haenger 6 forpuppede menneskeformer (mages of Saruun) indhyllet i hver deres tågeform (Wraiths).

Søg Karavakos siger en mystisk stemme til Buster

Buster forsoeger at skubbe en af constructs’ne ned i DV, men det vaekker den til live, og vi er i kamp. Runden efter

Buster forsoeger at vippe en construct i DV, men den stopper i stedet sin sang og vi ryger i kamp.

Shak dragen kommer flyvende og deltager i kampen. Efter hektisk drage breath med stuns og weakened flyver dragen udover vandet, og buster faar fyrt orben af, hvorefter den falder i vandet og bliver opslugt af det, der naermest bliver til harpiks. En construkt mere kommer i kamp men nedlaegges hurtigt.

Ding level 6!

Aerendil og halfd skyder paa shadowbinders og efter et stykke tid bliven af den saa svaekket at den mister sit greb om en af mages, som begynder at kaempe tilbage. Alle ranged lukker op, og til sidst falder baade magen og binderen ned i vortexen.

Vi faar smidt Fnug paa en floating disc, ud under mages’ne som griber dem efter de andre binders bliver skudt ned.

Et par af magesene faar mumlet “gnolls” og “well of demons”.

View
Ved the Sea of Shadows

Vi staar i mundingen til en meget stor hule. En stor moerk spejlblank soe ligger foran os. Stala- mitter og kitter naar hinanden, og iskolde draaber drypper ned i soeen dog uden at afgive en lyd. En isnende kulde slaar mod os og et naesten uhoerligt skrig er eneste indikation af at vi ikke er de eneste levende vaesener i hulen. Eller maaske naermere bare de eneste vaesener. I moerket kan vi se en raekke spoegelses lignende vaesener paa vej mod os over soen.

Spoegelserne afventer vores traek og splitter sig op i to grupper, en ved hver af de to broer der straekker sig ud over soen. Men idet vi traekker over mod den ene bro gaar de til angreb. Boelger af undead skyller ind over os, men Rift Busters stiller ikke op for bollemaelk. En wraithlord sidder ude paa dybt vand og piller ved vores hjerner og faar os til at stikke hinanden i ryggen. Men idet han gaar i clinch med os traeder den nye tank, Fanzypants, i karakter og spider ham med sin Daunting Light. Kampen er slut! Eller er den? Buster paakalder sig Baphomet og som svar hoerer vi en stonnen under broen. I vandet ligger en livloes minotaur. Buster ser det straks som et tegn fra Baphomet og springer i det isende kolde vand.

Det viser sig at kroppen tilhoerer Fnug som giver sig til kende efter at vaere blevet bragt tilbage fra doedens doertaerskel. En minotaur paa sin sjaelevandring efter ‘House of Silence’. Han er et ikke helt enkelt bekendtskab, fx. et paent hedt temperament og ret ubehoevlet, men da han er sendt af Baphomet beslutter vi at lade ham foelges med os. Han er dog baade noegen og uden vaaben. Men det maa vi jo saa bare faa fat paa.

Efter introduktionen og et par mindre skaenderier giver vi os paa vej ud over den hoejre bro. Et lys skinder langt inde i hulen – flere kilometer inde. Og som de flokdyr vi er gaar vi mod ‘lygtefisken’. Aetendir hoerer sit navn i moerket, og Halvfred ser sit doede spejlbillede i det moerke vand. Men vi gaar videre i moerket. Videre mod lyset.

Det kommer fra et taarn med en trappe op til en doer. Vi gaar op af stalagmitten, singlefile, ad en meget smal trappe. Doeren star paa klem og vi hoerer et ildsted, men ellers ikke andet. Et hurtigt skub ind i rummet bliver til et lidt akavet oejeblik idet vi moedes med et smil fra en aeldre bleg kvinde der byder paa suppe. Hun hedder Denoa, en Shanokai, og har 3 hunde. ‘Saet jer ned. Spis noget suppe.’. I samme oejeblik Fnug og Halfred har sat sig foeler resten af gruppen en kniv for struben og de 3 hunde skruer bissen paa. ‘Hvem spionerer i for?’

Lang historie kort, saa viser hun sig at vaere en Raven Queen tilbeder og vi genkender gensidigt at vi begge er ‘good guys’. Og at Paldemar, en af de 7 mages fra The Seven Pillared Halls, vist er en slubbert. En slubbert der stod bag Winterhaven riften med hans lakaj Khaldarel.

Soen er en ‘portal’ til the Shafowfell. Orkus samler styrke til at aabne endnu en rift. Hertil skal der synges en sang – the song of breaking. Dette goeres af en haer af bronze singers, mekaniske vaesener der i sin tid blev bygget af minotaurene for at grave. De er nu blevet aktiveret igen af en af ‘the seven mages’ som har forraadt sin orden og lokket de andre mages ned til soen. Her er de blevet fanget og holdt indespaeret i ‘The Vortex of Shadows’. Her beroeves de deres magiske krafter der holder de mange bronze singers i gang.

Vi skal proeve at befri de tilfangetagne mages. Vi faar en orb of inverse gravity. Den kan vi bruge til at tvinge Orcus’ lakaj – en shadow dragon – ned i soeen og tilbage til The Shadowfell. Sjach’haurach er navnet paa dragen.

Stikord:

Raven queen tilbeder: Denoa
Saruun Kehl – tidligere Minotaur højborg/by – ikke en gud (7pillared hall er en bydel heraf)
Skyggebånd til troldmænd skal brydes ved Dark vortex
Paldemar er troldmanden “in charge”

View
En trist dag for Riftbusters

Pammie:
Vi har, i vores hektiske flugt fra fortet i bjerget, mistet vores ven Naug. Det er en rigtig trist dag :( Jeg vil i mine værste drømme se Naug falde uden at vi kan redde hende. Hulk hulk. Heldigvis er jeg overbevist om, at hun nu sidder på en kro i en anden verden og smiler. Bund eller tøsedreng….

View
Gnolls in da hood

Murkelmor Grimmerzul er død! Vi har besejret den usle køter og de fleste af de forsvunde slaver kan igen trække vejret som frie mænd (og en enkelt goblin).
Efter at have gennemsøgt the horned hold of death, despair, bones and general nastiness, beslutter vi at følge de nu knap så trælbundne slaver retur til the seven pillared hall.
Vi tjekker dog på vejen tilbage lige den gang ud, som slaverne har berettet om og som et fundet brev har afsløret er det sted hvor slaverne var sat i arbejde med at rydde en sammenstyrtet gang. Vi beslutter dog kun at markere stedet, få reddet slaverne i sikkerhed og så vende tilbage senere.
Turen tilbage til de syv sølle søjlers hal forløber uden større incidents, og upon arrival bliver vi hyldet som de sande helte vi er. Under den velfortjente velkomst fest på the half moon (of skulls and blood and deadly bones) inn, falder vi for nogens vedkommende i snak med forskellige af bosættelsens beboere og for nogens vedkommende i 400 fadøl (enkelte falder bare i søvn – of evil frost and death and dastardly mittens).

Vi møder blandt andet en særdeles jittery fyr, der viser sig at være en Sage (of clues and forbidden lore of MADNESS (and bones)). Han kan berette en hel del historiske facts of bjerget og fortæller blandt andet også at han er stødt på det sted hvor the bloodfang (?) gnolls holder til. Vi ved fra vores tidligere oplevelser at de resterende slaver er meldt som solgt til netop disse gnolls (of cake and death). Vi beslutter derfor at hyre “sagen” til at føre os til deres tilholdssted og få reddet de sidste slaver.

De slaver vi allerede har fået befriet, får vi sendt godt på vejen til Fallcrest og Winterhaven, med halflingen Hutteli the hutt (?) som fører.

Mr sage fører os af skjulte gange til en kæmpe hule midt i bjerget, fyldt med enorme drypstensformationer. I midten er placeret en borg, der bærer tydelige spor af en belejring.

Vi bevæger os mod borgen, over vindebroen og på vej mod borggården da pludseligt…vores fører – mr sage – skifter udseende, ler manisk og oplyser os at vi muligvis er blevet taget lidt på/i numsen.

Vi kan pludseligt høre de vilde skrig af en stor mængde Gnolls (of darkness and daffodils) og deres worgs der kommer stormene bag os – hvad værre er, er dog lyden og synet af en massiv skabning der med vældige vingesus (of pislort and fuckstorm) majestætisk hæver sig op af dybet – en skyggedrage…

Vi stormer over vindebroen ind i en lukket borggård…trapped! Aerendir og buster lægger covering fire ud, mens resten af selskabet forsøger at få hævet vindebroen. Langsomt hæver broen sig, da skyggedragen med en brag kaster sine kløer ned i broens træ og hamrer den i bund. Gnolls og Worgs begynder i hobetal at myldre over.
Kun ved hjælp af Busters magi og cityelverens pile formår vi at købe nok tid til at vi alle kan nå at løbe op i det tårn der er placeret i borggården. Herfra lykkedes det os at springe over på taget af den indre borgmur, hvor kampen forsætter.
Sidtse mand i tårnet når dog som en sidste lille gave til forfølgerne, at sende den tonstunge bronzeklokke susende ned i bundet af tårnet, hvor den bliver et dundrende endeligt for en del af de gnolls de havde gjort springet over til borgmuret til et virkeligt vovestykke med risiko for både at styrte ned men også at blive gennemhullet som en si (of teamaking) af pile.

View
Horned Hold vandressoir

Kamp i vand ressoiret mod:

2 durgar fighters
1 durgar controller – navn Farrath? flere AoE effekter, blinding, proneknocking
2 devils, Druckel? og Marchas? flyvende, med haler, humanoid, resist fire 20, atwill firespikes, fire damage, ongoing poison 5

Buster gik i gulvet, blev reddet tilbage af Fancy
Naug var bange for vand
Lars og Aerandir var ikke helt så skarpe som de plejer at være

god kamp, meget bevægelighed.

Ingen loot?!?!?!?11

vi åbner døren ind til Murkelmor Grimmerzul, delvist uden dailies og actionpoints, og Buster med kun en healing surge.. spændende!

View
På vej mod the Horned Hole

På vej mod the Horned Hole

Efter gruppens kamp i Grimmerzul Trading Company gik turen mod The Horned Hole. På vej gennem de lange og mørke huler og gange kom gruppen til et stort bål midt vejen. Det viste sig hurtigt, at der ikke var tale om et almindeligt bål, men om et stort flammevæsen (hvem kan huske navnet?), der pludselig slog sine vinger ud og fløj mod hulens tag for kort tid efter at angribe gruppen. Efter en kort kamp blev væsnet dog slagtet og snart henlå kun en bunke aske hvor bålet engang brændte lystigt.

Efter endnu lang tids rejse nåede gruppen frem til vesttårnet i the Horned Hole.
Gruppen lagde den taktik, at de ville forsøge at bluffe sig vej ind i tårnet under dække af at være slave handlere, der bragte slaver til borgen. Men orkerne der passede porten troede ikke på gruppen og snart brød endnu en kamp ud. Kæmpende mod orkerne blev gruppen samtidig beskudt med pile fra den anden side af kløften.

Naug måtte bruge alle sine kræfter for at få port gitteret væltet så vi kunne komme ind (i sikkerhed) hos orkerne. Da kampen næsten for forbi forsøgte en af orkerne at flygte og advarer de øvrige i tårnet. Arandir satte dog en effektiv stopper for flugt forsøget med at par velanrettede pile.

Gruppen bevægede sig nu videre i tårnet og kom snart til tårnets store smedje, hvor mestersmeden Urwol arbejdede sammen med andre Duegars. Snart var gruppen endnu engang i kamp. En kamp der var svær at vinde i de små lokaler. til sidst lykkedes det dog at besejre Urwol og de øvrige Duegars. Forinden havde flere i gruppen dog set noget der lignede Duegars, der forsvandt i den blå luft. Havde de mon set syner eller var der spioner tilstedet i smedjen.

Efter lang tids diskussion besluttede gruppen sig for at sove i en mellemgang ved smedjen inden de skulle videre mod det andet tårn. Dørene til vesttårnet blev sikret med tovværk og 2 holdt vagt på skift. Midt på natten opdagede Buster og Halfred de 2 Duegar spioner, der havde gemt sig i et rum med en stor brønd. Kampen blev kort og snart lå de to spioner døde på gulvet. Resten af gruppen kunne trygt sove videre (og blive lvl 5)

View
Tilbage til the Seven Pillared Halls

Vi var havde lige afsluttet en kamp mod Khran, Blood Reaver klanens chief dog. Og en tur i hans private gemakker bragte et brev og en bog for dagens lys. Der mangler dog stadig en hel del af historien. Vi gennemsøger derfor ‘chamber of eyes’, men finder ikke flere spor.

Vores muligheder er noget i stil med

  • vi kan prøve at finde Muskelmor Grimmerghul. Han venter på slaver.
  • vi kan søge efter Paldemar. Men vi mangler Info om ham.
  • nogle af de vagter vi sloges med var duergaer dværge. Hvor kommer de fra?
  • hvor findes ‘court of bones’? Ypperste præsten for Torok kulten blev dømt til fordømmelse der. For mange år siden

Vi ‘sover’ og er på vej ud, da det foreslå at vi prøver at destruere templet. En gonggong slås an, alt støv hvirvles op og bjerget runger. Fancy slår templets alter an med sit holy symbol og alt bliver sort – intet lys virker. Der er nogen i mørket. Der noget på gulvet. Vægene en fugtige. Vi flygter ud af templet smurt ind i blod til anklerne.
Vi beslutter at rejse tilbage til ‘Seven Pillared Hall’ (SPH).
På vejen møder vi en rødkuttet humanoid med 4 brune skufler minions med vinger. Deres leder hedder Az-al-ghami. Han leder efter ‘court of bones’. Han vil ikke følges og går videre.
Vi når til SPH. Halfred og Erandir finder hurtigt ud af at Murkelmor har en butik med duerghars ude foran. Double bonus! Vi går ind i butikken og prøver at sælge slaver til dem. De vil ikke kendes ved det men efter salget af en spand hestegift stikker en af dem en mace op i kæften på Halfred. Initiativ!
Vi får hurtigt overtaget efter at de bliver sat til vægs af Buster. Naug og Paludan går i clinch og Halfred genvinder hurtigt pusten efter et par tidlige skrammer. De har ikke en chance og selv da madame Kedhira tropper op og ‘burster’ ud over det hele vinder vi overlegent. Med en bevistløs men dog levende duergar, klar til afhøring.

Vi lukker butikken og har forhåbentlig ikke tiltrukket opmærksom fra ‘myndighederne’. 900 xp, dvs. 150 pr. mand.

Loot

Kvinden: kedhiera – et brev underskrevet af Murkelmor
25 gp, 100 sp, 8 gems x 25gp
Locked box: 50gp
Orb +2

View
På vej på nye eventyr

Har du kultister i kælderen? Er din lokale dødkult blevet selvfede og omvendt sig til dommedags prædikanter? Er dine forfædres gravkamre blevet ommøbleret til ‘portalen fra (eller til) Helvede’? Hvem skal du sende din brevdue til? Rift Busters!

Yessirs! Det er nu officielt. Vores lille gruppe har fået et navn. Og endnu en opgave. Vi er jo blev pænt gode til at buste BloodReavers. Så nu skal vi ud og finde nogle flere.

En del af Winterhavens bønder er blevet bortført af slavehandlere. Nogen røg sikkert ned til Karamel, men ikke alle. Og vi har nu en kombineret opgave i at finde nogle af de bortkomne bønder og sætte en stopper for slavehandlerne.

Ernest har givet os et ‘carte blanche’ til at loote som vi lyster, men han havde desværre ikke nogle midler at sende med. Men hey! Vi har heste! Det er næsten hele eventyret værd blot at få lov til at gennemleve det på hesteryg.

Vi forlod Winterhaven med gjaldne fanfarer og vores nye ‘gardin’ banner – Rift Busters. Målet var et sagnomspundet bjerg, som evt. kunne være tilknyttet slavehandleren. Waltron i tårnet havde gjort os opmærksom på bjerget fordi det var en legende han selv var facineret af. Men enkelt ting tydede på at det havde forbindelse med slavehandlerne. Bjerget skulle indeholde en uddød Minotaur by. En by, som fra den ene dag til den anden, stoppede med at eksistere. Og slavehandlerne kunne meget vel være på vej i den retning. Så afsted med os.

Fallcrest lå på vejen mellem Winterhaven og bjerget, så vi brugte lige en lille dag derinde på at opstøve yderligere information om bjerget, samt købe de sidste fornødenheder. Og det gav pote. Vi ved nu at der i bjerget skulle ligge en sal der hedder ‘The seven pillared hall’ og at bjerget også indeholder en ‘Labyrinth’. Begge dele steder der er nævnt i en korrespondence mellem to BloodReavers vi opsnappede på bunden af det store toilet i Keep of Shadowfell. Stedet skulle ikke nødvendigvis være en Hobgoblin rede. Mere et fristed for loven. Et ‘Port of Tortuga’. Og vist nok bestyrret af gruppe magikere. Og vi har fået en delvis aftale med kommandanten fra Fallcrest om at, dersom vi kan bevise at der finder slavehandel sted, vil blive kompenceret i klingende mønt.

Turen til bjerget – ThunderSpire – var rimelig begivenhedsløst. Mødte en enkelt handelskaravane, som med nød og næppe var undsluppet fra en røverbande. Det var dog en halv dagsrejse efter vi drejede fra mod bjerget, så med lidt held bliver vi ikke rodet ind i noget der. For der er rigeligt med rod i bjerget. ThunderSpire er navngivet efter det konstante tordenvejr der omkræser tinden. Og lur mig om der ikke også er skrald-bang i bjergets underetage.

På vej op af bjerget kom vi forbi en bjerglandsby – ikke ligefrem hvad man forventer på dørtærskelen af de blodtørstige BloodReavers hule. Så der er nok noget om at det ikke nødvendigvis er ondskabens arne vi er på vej ind i. Indgangspartiet til bjerget er ihvertfald imponerende. Disse minotaurer var stenforarbejdere på højde med dværgene. En bred oplyst boulevard fører os dybt ind i bjerget. Rejsen tager dog en mere dyster drejning ikke så langt inde, da en statue af en demon toner frem fra mørket. Og snart en til. Boulevarden er faktisk oversået med disse statuer. Og for at gøre ondt værre går Buster pludselig i stå – et syn fra fortiden. Han fortæller at dæmonerne var minotaurernes banemænd. En hær af dæmoner slagtede de stakkels små ‘køer’.

Boulevarden fører meget tydeligt og uden nævneværdige forgreninger ind mod hvad vi forventer er ‘hallen med de 7 søjler’. Og noget kunne tyde på at vi er tæt på. Vi kommer ihvertfald til en række huse langs vejen og uden for et af husene står en Hobgoblin. Han råber os an og prøver at gøre Halfred det forståeligt at han vil ha’ os til at deponere alle vores våben … så han kan stikke os i ryggen og sælge os. Flere Hobboes kommer ud af huset og Buster driver sin hest frem forbi dem. Hvilket ikke huede dem – de trækker kniv og kæp. Men vi spiser BloodReavers til morgenmad. Det var ikke et særligt velovervejet baghold – nærmere tværtimod. Jorder er hurtigt vædet med HobGoblin blod. Velkommen til ThunderSpire.

I huset finder vi en ung halfling, der vist har været taget til fange af disse BloodReavers med henblik på salg. Han er søn af en krofatter i 7PH og havde været på vej hjem fra et fejlslagent studietur ude i ‘verden’. Og han har inviteret os hjem til familien – forhåbentlig en god base at arbejde ud fra.

View
de kom, de så, de sejrede

Vi gik i en fælde. Der viste sig at være tre fælder. Der viste sig at ha’ endnu en fælde. Og vi gik i hver eneste af dem. Vi fik på puklen af en tæskemaskine.

Og så mødte vi nogle zombie agtige monstre. Denne gang vare det os der var i førersædet, og de fik ikke et ben til jorden. Heller ikke gargoylen og ghoul’en der prøvede at vise lidt kampgejst.

…og fælden var sjov. Og den havde hjernegymnastik. Og det var vi gode til. så var der vand-fælden. Den var ikke sjov. Den gjorde ondt, og Naug blev bange for vand.

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.