Halfred Branddasker

Description:
Bio:

Navn: Halfred Branddasker
Alder: 22 år
Højde: ca. 4 ’ – men hurtig og lydløs som en kat.
Vægt: ca. 78 lb.
Født på en lille gård uden for byen ????.

Halfred voksede op, som den ældste i en søskendeflok på 5. Familien ejede en mindre gård syd/vest for Fallcrest og ernærede sig ved landbrug. Trods den lille gård og de få marker levede familien godt og pænt. Faktisk meget godt og meget pænt.

Halfreds far – Halfinn var det man kalder en af ”hverdagens helte”. For år tilbage havde Halfinn forhindret, at en brand i en lade, havde tilintetgjort en af omegnens største gårde. Det skete således, at Halfinn en sen nattetime, kom forbi Store Bakkegård syd for Fallcrest. Da Halfinn nærmede sig gården, lugtede han røg og så et rødligt skær fra gårdens store lade. Straks og resolut slog Halfinn alarm, mens han alene begyndte at bekæmpe flammerne med birkegrene, som han slog mod flammerne. Da gårdens ansatte og naboer kom for at hjælpe, havde Halfinn – alene – slukket ilden, og derved reddet Store Bakkegård, fra at blive flammernes bytte.

I dagene efter denne heltemodige indsats gik Halfinn fra, at være en almindelig og anonym landbrugsmedhjælper, til at være en af ”hverdagens helte”. Halfinn blev, af selveste Landbrugsforenings formand, tildelte en fin tapperhedsmedalje og familien blev tildelt efternavnet Branddasker. Et navn familien stolt bar siden.
Faderen Halfinn nød i årene derefter, ved alle tænkelige lejligheder, at fortælle historien om sin heltemodige indsats som Branddasker.

Som årene gik og Halfred blev større, undrede han sig over, hvad faderen Halfinn havde lavet ved Store Bakkegård ved nattetide, ligesom han undrede sig over, at en middelmådig – for ikke at sige dårlig landmandsfamilie – kunne leve så godt og så pænt.

Halfred vågnede en nat, ved at han kunne høre en knirken fra stuen. Halfred stod op og listede sig ud i stuen. Her nåede han lige akkurat, at se sin fader – Halfinn – forsvinde ud i mørket. Nysgerrig som han var, fulgte Halfred efter, og så snart, til sin store forundring, at faderen let og lydløst kravlede op ad muren og ind gennem vinduet, hos en af byens velhavende familier. Efter få minutter kom faderen ud igen – nu medbringende et lille maleri samt flere guldpokaler. Faderen gik hurtigt og lydløst i retning mod hjemmet, hvor han i gårdens lade gemte tyvegodset. Halfred fulgte med i det hele. Inden faderen gik tilbage til huset, vendte han sig pludselig om mod Halfred og kaldte ham frem fra sit skjul og sagde: ”Halfred – du er nu stor nok til at vide, hvad din fader i virkeligheden går og laver!”. Herefter forklarede han Halfred om sine natlige tyvetogter og andre lyssky bedrifter.

Faderen var en dreven og dygtig tyv, for hvem det var lykkedes, at leve skjult og godt gennem mange år. I årene herefter oplærte han Halfred i indbrudstyveriets svære kunst. Halfred blev således dygtig til at klatre, at bluffe, at snige sig rundt, samt til at åbne låste døre, bryde låse op og finde skjulte fælder og alarmer. Halfred lærte også, at tale det svære goblin sprog. Et sprog som faderen havde lært at mestre, gennem sin mangeårige kontakt til storhæleren og halv-hobgoblinen Bog Kerz.

Men for 3 måneder siden gik det galt. Under et indbrud på byens rådhus, blev Halfreds fader fanget af byens vagter. Halfred så hjælpeløst til, men faderen blev slæbt væk. Herefter skyndte han sig hjem til gården, hvor han fjernede resten af tyvekosterne og gemte dem i skoven.

Dagen efter kom vagten og ransagede gården. Her fandt de bl.a. Halfinn’s fine tapperhedsmedalje. Det fik vagterne til at stillede spørgsmål til, hvorfor Halfinn havde været ved Store Bakkegård ved nattetide for år tilbage? Var han også dengang en simpel tyv?
Eller var det i virkeligheden ham, der satte ild på Store Bakkegård?

Hetzen mod familien tog til gennem de næste måneder og de der tidligere var familiens venner, vendte dem nu alle ryggen. Faderen Halfinn sad fortsat i fængsel for senere at skulle stilles for rette som tyv og BRANDSTIFTER!
Halfreds mor og yngre søskende, var rejst nordpå til familien, for at undgå ydmygelsen.

Halfred derimod, var sikker på faderens uskyld som brandstifter og var derfor fast besluttet på, at drage ud i verden for at finde bevis herfor.

Så da chancen bød sig, dragede han af sted mod……….

Halfred Branddasker

Rift Busters Johnnen